Easter Spring Salad- to idealne połączenie sałaty lodowej, filetów z indyka, kukurydzy i ananasa, a to wszystko w połączeniu z łagodnym dressingiem z majonezu, jogurtu naturalnego, curry i odrobiną soli.
Właśnie takie połączenie zaserwowałam mojej rodzinie na przeszłe już święta Wielkanocne. Pomimo też iż moje młodsze siostry nie za bardzo przepadają za ananasem w sałatkach, czy w ogóle w daniach, dlatego też dla nich, była wersja bez ananasa. Cóż mogę jeszcze powiedzieć. Podniebienie wariuje tuż po pierwszym spróbowaniu :)
Ingredients:
- Iceberg lettuce
- Fillets of turkey
- 2 cans of corn
- Can of pineapple
- Plain yogurt
- mayonnaise
- curry
- salt
1. Przygotować sporą miskę. Sałatę lodową pociąć nożycami kuchennymi na średniej szerokości paseczki.
2. Filety z indyka pokroić w małą kostkę, po czym podsmażyć na niewielkim ogniu, na oleju, najlepiej słonecznikowym, aż osiągną złocisty odcień. Następnie zdjąć z ognia i zostawić do ostygnięcia, i wrzucić je do sałaty.
3. Do miski i reszty składników wrzucić odsączoną kukurydzę z obu puszek.
4. Ananas wkroić do reszty, na małe kawałki. Najlepiej robić to nożycami.
5. Dodać 3-4 łyżki jogurtu naturalnego.
6. Dodać 2-3 łyżki majonezu (w zależności od potrzeb dać mniej lub więcej). Do smaku.
7. Doprawić curry oraz solą.
8. Całość wymieszać, przełożyć do mniejszej miski i podać na stół.
Enjoy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz