4/24/2012

Makaron z sosem pieczarkowym :)

Wczoraj w porze obiadowej mama bardzo zapragnęła mojego słynnego w naszej rodzinie, makaronu z sosem pieczarkowym. Nie było problemu z jego przygotowaniem, gdyż takie danie to ja już przygotowuję dosłownie w bardzo krótkim czasie. Kwestia wypracowania. Notka krótka, gdyż z powodu poniedziałkowego wypadku jestem bardzo obolała, i właśnie idę się położyć.


Składniki:
- pieczarki
- makaron świderki
- sos pieczarkowy Winiary
- 300 ml zimnej wody
- olej
- sól


1. Pieczarki kroimy na średnie kawałki, nie za duże i nie za małe, ponieważ znikną w sosie.
2. Następnie pokrojone pieczarki smażymy i dusimy na oleju, na małym ogniu, po czym dodajemy, uprzednio wymieszany sos pieczarkowy WINIARY w 300 ml zimnej wody. Sos mieszamy aż do otrzymania jednolitości.
3. Makaron gotujemy, w uprzednio ugotowanej wodzie z odrobiną soli, aż będzie miękki. Możemy użyć makaronu: spaghetti, świderki, lub wstążki.
4. Gotowy makaron rozkładamy do talerzy, następnie dodajemy sos i danie jest gotowe do podania na stół.




Enjoy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz